NVVO logo 2019


nvvo header

Close

Forgot your Username?

You can user our username reminding facility.

Get Started
Close

Forgot your Password?

Enter your email address and we'll help you reset your password.

Get Started

De Nederlandse Vereniging van Orthoptisten (NVvO) is de beroepsvereniging van orthoptisten in Nederland. De vereniging is gevestigd in Utrecht. De NVvO is aangesloten bij de Europese (OCE) en internationale (IOA) organisatie van orthoptisten.

De NVvO behartigt de belangen van de vereniging en van haar leden op vakinhoudelijk, sociaaleconomisch en maatschappelijk gebied.

Zij stelt zich onder andere ten doel (om) de kwaliteit van de orthoptie in Nederland te verhogen en de bekendheid van het beroep te vergroten. Dit resulteert in een scala aan activiteiten. 

Nederland is verdeeld in regio`s waarin orthoptisten gezamenlijk werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de orthoptische zorg. Hier bespreken ze beleid vanuit de NVvO en komen vakinhoudelijke zaken aan bod.

De NVvO is gesprekspartner voor de overheid, zorgverzekeraars en andere beroepsverenigingen, zoals de beroepsvereniging voor huisartsen, oogartsen en optometristen.
Ook onderhoudt de NVvO contacten met de Jeugdgezondheidszorg, waar kinderen gescreend worden op bijvoorbeeld een lui oog en scheelzien.

Orthoptisten zijn onder andere werkzaam in ziekenhuizen en in de slechtzienden zorg.
Een paar orthoptisten hebben een zelfstandig gevestigde praktijk. Ook verzorgen orthoptisten scholing aan onder andere huisartsen, consultatiebureauartsen en jeugdartsen.

Orthoptisten bieden zorg afgestemd op de individuele patiƫnt. De vraag en de klacht vormen het uitgangspunt voor de therapie.

De NVvO heeft drie ere-leden, te weten: Prof. Dr. W.A. Houtman, Mw. A.M. van Mourik-Noordenbos en Mw. B. De Vries.

Orthoptist in uw buurt

orthoptist in uw buurt